Astronomie en Fotografie -- Edwin Mathlener

Nieuw Zeeland 16 januari - 8 februari 2008

Begin 2008 ben ik ruim drie weken naar Nieuw Zeeland geweest. Deze groepsrondreis had ik geboekt bij Djoser. De reis naar Nieuw Zeeland duurt ongeveer twee dagen en bij aankomst heb je een forse jetlag. Maar de prachtige natuur maakt dat je snel gewend bent. Als amateurfotograaf kun je je in Nieuw Zeeland uitleven. Ik kwam thuis met ruim 1400 foto's. Een selectie van ruim 200 foto's staat op deze pagina's.

Voor de liefhebber enige technische details: De foto's zijn gemaakt met een Canon Eos 350D digitale spiegelreflexcamera met 17-85 mm zoomobjectief van Canon en een Nikon Coolpix 5200 digitale compactcamera. Voor het fotograferen van dieren werd de Canon af en toe uitgerust met een 75-300 mm telezoomlens van Canon. De Canon leent zich perfect voor natuurfotografie, maar de kleine Nikon kwam ook nog geregeld van pas. De Canon maakt foto's met beeldverhouding 2x3 en de Nikon met 3x4, waardoor eenvoudig is te zien welke foto met welke camera is gemaakt.

De spiegelreflexfoto's zijn bijna allemaal geschoten in RAW-formaat en bewerkt in Adobe Lightroom. De foto's gemaakt met de compactcamera zijn direct in Apple iPhoto geladen. Geselecteerde foto's zijn later samengevoegd in iPhoto en met behulp van iWeb omgezet tot fotopagina's.

Bekijk de foto pagina's -- bekijk twee panoramafoto's

Matheson Lake nabij Fox Glacier

Matheson Lake nabij Fox Glacier

© 2008 Edwin Mathlener